ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

The analysis of changes of physical and chemical indicators of milk at lactose hydrolysis

Abstract
Process of a fermentation of components of milk in connection with possibility their use in technology of dairy drinks is studied. Are investigated qualitative harakte-ristiki lactose fermentations, changes of carbohydrates in milk are established. It is chosen spo-sob processings of dairy carbohydrates in connection with its use in technology of dairy drinks. The quantitative structure of organic acids in process fer-mentativnogo lactose hydrolysis is in detail studied.
Keywords
Lactose, enzyme hydrolysis, change of carbohydrates, transglizing milk
REFERENCES
  1. Алиева, Л.Р. Разработка технологии напитков из молочной сыворотки с применением хитозана: автореф. дис… канд. техн. наук: 05.18.04: защищена 20.05.03 / Алиева Людмила Руслановна. - Ставрополь, 2003. - 19 с.
  2. Бархатова, Т.В. Бифидогенные олигосахариды / Т.В. Бархатова, И.А. Евдокимов. - Краснодар: ООО «Фирма Тамзи», 2003. - 90 с.
  3. Волкова, Т.А. Газированные напитки на основе молочной сыворотки / Т.А. Волкова, Э.Ф. Кравченко // Современные технологии пищевых производств нового поколения и их реализация на предприятиях АПК: тезисы докладов научно-практической конференции. - Углич, 2000. - С. 90-92.
  4. Голуб, О.В. Исследование и разработка технологии продуктов на основе молочной сыворотки и использованием фитосырья: автореф. дис… канд. техн. наук: 05.18.04: защищена 06.04.00 / Голуб Ольга Валентиновна. - Кемерово, 2000. - 16 с.
  5. Хамагаева, И.С. Влияние гидролиза лактозы β-галактозидазой на биохимическую активность бифидобактерий: В кн. «ХХI Международный конгресс по молочному делу. Краткие сообщения» / И.С. Хамагаева, А.С. Тихомирова, А.К. Куликова. - М., 1982. - Т. 1. - Кн. 2. - 370 с.
How to quote?
About journal