ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

Development of technology of toning up dairy products

Abstract
The «know-how» toning up light alcohol drinks with use berry fruit syrups, skim milks and wheys is developed. The structure berry морсов on the basis of sea-buckthorn berries, a black currant, a red currant, mountain ashes is resulted. Drinks with the maintenance 1,0; 3,0; 5,0 and 8,0 % of ethyl spirit are investigated. Data on influence of conditions of storage on structure and properties of drinks are cited.
Keywords
Drinks, fruit syrups, skim milk, whey, ethyl spirit, fiber, pasteurization, storage
REFERENCES
  1. Залашко М.В. Биотехнология переработки молочной сыворотки / М.В. Залашко // М.: Агропромиздат, 1990. - 192 с.
  2. Крашенинин П.Ф. Молочная сыворотка и направления ее рационального использования / П.Ф. Крашенинин, Н.Н. Липатов, А.Г. Храмцов, В.Н. Сергеев // Обзорная информация. - М.: АгроНИИТЭИММП, 1992. - 40 с.
  3. Липатов Н.Н. Молочная промышленность XXI века: Обзорная информация / Н.Н. Липатов // М.: АгроНИИТЭИММП, 1989. - 56 с.
  4. Молочников В.В. Производство и использование белков молочной сыворотки: Обзорная информация / В.В. Молочников, П.Г. Нестеренко и др. - М.: ЦНИИТЭИмясо-молпром, 1983. - 22 с.
  5. Свириденко Ю.Я. Биотехнологические аспекты интенсификации сыродельного производства / Ю.Я. Свириденко: Дисс….доктора биологических наук. - М., 1999. - 55 с.
  6. Храмцов А.Г. Прогнозирование напитков на основе молочной сыворотки / А.Г. Храмцов, С.В. Василисин, И.А. Евдокимов, Т.С. Воротникова // Молочная промышленность, 1996. - № 5. - С. 18-19.
  7. Храмцов А.Г. Безотходная технология в молочной промышленности / А.Г. Храмцов, П.Г. Нестеренко. - М.: Агропромиздат, 1989. - 279 с.
How to quote?
About journal