ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

Linseed Flour as a Promising Source of Dietary Fiber for the Development of Functional Foods

Abstract
The possibility of using of linseed flour in the production of while bread has been investigated. The optimal dosages of linseed flour that increase the dietary fiber content in bread to the status of a functional ingredient has been established.
Keywords
Dietary fiber, linseed flour, white bread, functional ingredients, minerals
REFERENCES
  1. Функциональные пищевые продукты. Введение в технологии / А.Ф. Доронин, Л.Г. Ипатова и др.; под ред. А.А. Кочетковой. - М.: ДеЛи принт, 2009. - 288 с.
  2. Доронин, А.Ф. Функциональное питание / А.Ф. Доронин, Б.А. Шендеров. - М.: ГРАНТЪ, 2002. - 296 с.
  3. Роль пищевых волокон в питании человека / В.А. Тутельян, А.В. Погожева и др.; под ред. В.Г. Высоцкого. - М.: Новое тысячелетие, 2008. - 320 с.
  4. Скляровский, Л.Я. Целебные свойства пищевых растений / Л.Я. Скляровский. - М.: Россельхозиздат, 1975. - 220 с.
  5. Турова, А.Д. Лекарственные растения СССР и их применение / А.Д. Турова, Э.Н. Сапожникова. - М.: Медицина, 1982. - 280 с.
  6. Щербаков, В.Г. Биохимия и товароведение масличного сырья: учеб. для вузов / В.Г. Щербаков. - М.: Издательство «КолосС», 2003. - 360 с.
  7. Пащенко, Л.П. Характеристика семян льна и их применение в производстве продуктов питания / Л.П. Пащенко, А.С. Прохорова, Я.Ю. Кобцева, И.А. Никитин // Хранение и переработка сельхозсырья. - 2004. - № 7. - С. 56-57.
  8. Скурихин, И.М. Все о пище с точки зрения химика: справ. издание / И.М. Скурихин, А.П. Нечаев. - М.: Высш. шк., 1991. - 288 с.
How to quote?
About journal