ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

IMPROVEMENT OF THE TECHNOLOGY OF PREPARING CEDAR NUTS TO OIL EXTRACTION

Abstract
The article presents the research on the influence of the electrolyte pH on the yield and quality of extracted oil, cake and meal at the stage of wetting cedar oil seed meal. Processing with electrolytes allows to reduce the enzyme activity, to increase the oil yield during pressing, and to produce the high quality cedar oil, cake and meal.
Keywords
Hydrothermal treatment, cedar oil seed meal, pulp, cedar oil, oil cake, meal, solution of electrolytes, pressing, extraction
REFERENCES
  1. Ключкин, В.В. Влияние влаготепловой обработки на степень извлечения и состав извлекаемых липидов/ В.В. Ключкин, З.Н. Казанджан //тр. ВНИИЖ, Л., 1972. -Вып. 29. - С. 33-36.
  2. Тарасов, Е.В. Направленное изменение белково-липидного комплекса растительного масличного материала при подготовке к извлечению масла / Е.В. Тарасов, Е.П. Кошевой, Л.А. Тарабаричева, С.Г. Кириленко //Масложировая промышленность. - 1996. - № 3-4. - С. 18-19.
  3. Копейковский, В.М. Технология производства растительных масел / В.М. Копейковский. - М.: Легкая и пищевая промышленность, 1982. - 416 с.
  4. Руководство по технологии получения и переработки растительных масел и жиров/ под общ. ред. А.Г. Сергеева. - Л.:ВНИИЖ, 1975. -Т.1. -Кн. 1. - 517 с.
How to quote?
About journal