ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

INVESTIGATION OF MILK-PROTEIN GAS-LIQUID SYSTEM STABILITY WITH STOCHASTIC METHODS

Abstract
The stochastic model allowing to study the process of gas-liquid disperse system destruction and formation has been created. The particularity of this model is the fact that the foaming process is characterized by mathematical expectation and dispersion of the bubble numbers and the destruction process by a function being of one of the parameters of the mathematical expectation.
Keywords
Aerated milk products, stability, stochastic model, mathematical expectation, dispersion
REFERENCES
  1. Иванова, С.А. Стохастические модели технологических процессов переработки дисперсных систем обезжиренного молока: монография / С.А. Иванова. - Кемерово: КемТИПП, 2010. - 124 с.
  2. Dickinson, E. Food Emulsions and Foams / E. Dickinson. - London: the Royal Society of Chemistry, 1987. - 290 p.
  3. Кругляков, П.М. Пена и пенные пленки /П.М. Кругляков, Д.Р. Ексерова. - М.: Химия, 1990. - 432 с.
  4. Тихомиров, В.К. Пены. Теория и практика их получения и разрушения / В.К. Тихомиров. - М.: Химия, 1983. - 264 с.
  5. Гельфман, М.И. Коллоидная химия / М.И. Гельфман, О.В. Ковалевич, В.П. Юстратов. - СПб.: Изд-во «Лань», 2003. - 336 с.
  6. Канн, К.Б. Капиллярная гидродинамика пен / К.Б. Канн. - Новосибирск: Наука, Сиб. отд-ние, 1989. - 167 с.
  7. Walstra, P. Dairy science and technology / P. Walstra, Jan T.M. Wouters, T.J. Geurts. - Boca Raton: Taylor & Francis Group, LLC, 2006. - 768 p.
  8. Просеков, А.Ю. Теория и практика формирования молочных пенообразных систем: монография / А.Ю. Просеков, Т.Л. Остроумова. - М.: Изд-во РАСХН, 2005. - 216 с.
How to quote?
About journal