ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

TECHNOLOGY AND QUALITY INDICES OF ENRICHED SOUR MILK BIOPRODUCTS

Abstract
The technology of sour milk bioproducts enriched with «lactoglobulin» and lactulouse syrup used for disbacteriosis prevention has been developed. Organoleptic, physical-chemical and microbiological characteristics of enriched milk bioproducts as well as their effect on the qualitative-quantitative composition of mice intestine microflora have been studied.
Keywords
Sour milk bioproduct, bioproduct quality, bifido- and lactobacteria, protective and pathogenic microflora of the intestine, disbacteriosis
REFERENCES
  1. Александрова, В.А. Основы иммунной системы желудочно-кишечного тракта / В.А. Александрова. - СПб.: МАПО, 2006. - 44 с.
  2. Шевяков, М.А. Дисбиоз кишечника (клиническое значение и коррекция) / М.А. Шевяков, Е.А. Архипова, И.В. Александров. - СПб.; Великий Новгород, 2007. - 40 с.
  3. Шендеров, Б.А. Медицинская микробная экология и функциональное питание. Т. 3: Пробиотики и функциональное питание. - М.: ГРАНТЪ, 2001. - 288 с.
  4. Храмцов, А.Г. Научно-технические основы биотехнологии молочных продуктов нового поколения / А.Г. Храмцов, Б.М. Синельников, И.А. Евдокимов, В.В. Костина, С.А. Рябцева. - Ставрополь: СевКавГТУ, 2002. - 118 с.
  5. Контарева, В.Ю. Функциональные свойства бионапитка «Иммулакт» / В.Ю. Контарева, В.В. Крючкова // Пищевая промышленность. - 2010. - № 9. - С. 77-78.
How to quote?
About journal