ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

INFLUENCE OF MILK COMPOSITION AND TEMPERATURE FACTOR ON ACID-RENNET COAGULATION OF MILK

Abstract
The article presents the results of three-factor experiment on the study of the combined effect of the protein and calcium mass fraction in milk and coagulation temperature on the duration of coagulation, the protein content in the whey and the efficiency of using protein by the milk clot.
Keywords
Protein, calcium, temperature, coagulation, efficiency, duration
REFERENCES
  1. Бобылин, В.В. Физико-химические основы производства мягких кислотно-сычужных сыров / В.В. Бобылин. - М.: ЦНИИТЭИММП, 1997. - 30 с.
  2. Бобылин, В.В. Физико-химические и биотехнологические основы производства мягких кислотно-сычужных сыров / В.В. Бобылин. - Кемерово, 1998. - 208 с.
  3. Горбатова, К.К. Биохимия молока и молочных продуктов / К.К. Горбатова. - М.: Колос, 1997. - 288 с.
  4. Гудков, А.В. Сыроделие: технологические, биологические и физико-химические аспекты / А.В. Гудков. - М.: Де Ли принт, 2003. - 800 с.
  5. Остроумов, Л.А. Исследование физико-химических процессов при кислотно-сычужном свертывании молока / Л.А. Остроумов, К.А. Дедков // Техника и технология пищевых производств. - 2010. - № 2. - С. 30-34.
  6. Табачников, В.П. Физико-химическая интерпретация и методы исследования процессов сычужного свертывания молока / В.П. Табачников // Физико-химическая механика сыродельного производства: труды ВНИИМС. - 1973. - № 12. - С. 3-10.
How to quote?
About journal