ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

PHYSICO-CHEMICAL PROPERTIES OF THE COWBERRY EXTRACTS

Abstract
The results of research on physico-chemical properties of aqueous and aqueous-alcoholic extracts of cowberry are presented. Regression equations describing the change of the density, surface tension and dynamic viscosity of the extracts are obtained, depending on the temperature, concentration of dry water-soluble substances and alcohol. The analysis of the obtained data depending on the change of the parameters is presented.
Keywords
Extract of cowberry, density, dynamic viscosity, surface tension
REFERENCES
  1. Павлов, С.С. Производство обогащенных продуктов с использованием экстрактов и их товароведная оценка / С.С. Павлов, С.Н. Кравченко. - Кемерово: Издательское объединение «Российские университеты»: Кузбассвузиздат - АСТШ, 2006. - 151 с.
  2. Казакова, Е.А. Новые виды концентратов из плодов и ягод для производства напитков и плодово-ягодных квасов / Е.А. Казакова, И.Н. Грибкова, М.Я. Елисеев // Пиво и напитки. - 2006. - № 6. - С. 12-13.
  3. Сорокопуд, А.Ф. Физико-химические свойства экстрактов боярышника кроваво-красного и калины / А.Ф. Сорокопуд, Н.В. Дубинина // Пиво и напитки. - 2008. - № 3. - С. 30-32.
  4. Жуков, Н.А. Дикорастущие плодово-ягодные культуры - основа для получения биологических добавок к пище / Н.А. Жуков. - М.; Киров: ЭКСПРЕСС, 2006. - 253 с.
  5. Тюрин, Ю.Н. Анализ данных на компьютере / Ю.Н. Тюрин, А.А. Макаров. - 3-е изд. - М.: ИНФРА-М, 2003. - 528 с.
How to quote?
About journal