ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

THE STUDY OF MILK FOAMING PROPERTIES FOR PROCESSING IN A ROTARY-PULSATING MACHINE

Abstract
The article presents the results of the research on the influence of design and operation parameters of rotary-pulse devices on foaming capacity of skimmed milk. It is show that the device with the internal stator and forced feed of air flows is effective for making whipped milk products.
Keywords
Rotary-pulsating machine, foaming capacity, skimmed milk
REFERENCES
  1. Светкина, Е.А. Разработка и исследование многосекционного роторно-пульсационного аппарата для производства аэрированных продуктов питания: автореф. дис. … канд. техн. наук / Светкина Екатерина Александровна. - Кемерово, 2006. - 16 с.
  2. Иванец, Г.Е. Моделирование процесса гомогенизации в РПА с использованием дополнительных конструктивных элементов на основе кибернетического подхода / Г.Е. Иванец, Е.А. Светкина, А.З. Ядута // Деп. в ВИНИТИ. - 2005. - № 779-В2005. - 19 с.
How to quote?
About journal