ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

MONITORING OF TECHNOLOGICAL CHARACTERISTICS OF SOFT ACID-RENNET CHEESE

Abstract
The results of researches on the influence of the main technological conditions for the soft acid-rennet cheese manufacture (temperature, pasteurization and milk aging time, the duration of fermented milk curd and granular curd processing, and cheese self-pressing time) on the product formation and quality are described. The most efficient conditions have been established.
Keywords
Cheese, protein, milk coagulation, temperature, flavor and taste, texture, raw material consumption
REFERENCES
  1. Бобылин, В.В. Физико-химические и биотехнологические основы производства мягких кислотно-сычужных сыров. - Кемерово, 1998. - 208 с.
  2. Гудков, А.В. Сыроделие: технологические, биологические и физико-химические аспекты. - М.: ДеЛи принт, 2003. - 800 с.
  3. Остроумов, Л.А. Технологические особенности производства мягких сыров / Л.А. Остроумов, В.В. Бобылин, Н.В. Хуснуллина // Сыроделие и маслоделие. - 2010. - № 2. - С. 40-41.
  4. Майоров, А.А. Производство мягких сыров / А.А. Майоров, В.М. Силаева // Сыроделие и маслоделие. - 2008. - № 4. - С. 10.
How to quote?
About journal