Abstract
Are studied structure and properties of dairy whey in process kontsentri-rovanija by the return osmosis. Are investigated viscosity characteristics syvorotki. Dependences of effective viscosity of ultrafiltrational concentrates with a various mass fraction of solids are chosen. Fraction the structure whey fibers of ultra filtrates is studied.Keywords
Dairy whey, return osmosis, processing, fractional structureREFERENCES
- Брок Т. Мембранная фильтрация: Пер. с англ. - М.: Мир, 1987. - 464 с.
- Брык М.Т. Мембранная технология в промышленности / М.Т. Брык, Е.А. Цапюк, А.А. Твердой. - Киев: Техника, 1990. - 289 с.
- Горбатова К.К. Биохимия молока и молочных продуктов. - М.: ГИОРД, 2003. - 320 с.
- Дытнерский Ю.И. Мембранные процессы разделения жидких смесей. - М.: Химия, 1975. - 252 с.