Abstract
In the given work the opportunity of application of a method of the accelerated ageing under influence of the raised temperatures for forecasting working lives of again created multicomponent soft drinks - balms which basis are extracts of food and aromatic plants of Altai is shown.Keywords
The balms, acceleratated ageing, the tannins, the flavonoids, the organic acid, sensorsREFERENCES
- Валентас К. Пищевая инженерия: Справочник: пер. с англ. / Валентас К., Ротштейн Э., Сингх Р.П. - СПб: Профессия, 2004. - 386 с.
- Дантас Кабрал А.К. Общие характеристики срока хранения пищевых продуктов: пер. с португальского / Дантас Кабрал А.К., Коста Фернандис М.Э. - М.: ВП, И-16261, 1984. - 189 с.
- Эммануэль Н.М. Курс химической кинетики / Н.М. Эммануэль, Д. Кнорре . - М: Химия, 1975. - 592 с.
- Базарнова Ю.Г. Применение кинетического моделирования для прогнозирования сроков годности коровьего масла // Хранение и переработка сельхозсырья. - 2005. - № 8. - С. 19-23.