ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

Biotechnological aspects of fruit wine production from local raw materials

Abstract
This work purpose is to research the possibility of growing in Kemerovskaya region cherry and aronia using in fruit wines production with pure cultures of yeast excreted from fruit raw ma-terial. Quality and technological properties evaluation of cherry and aronia growing in Ke-merovskaya region is fulfilled. The pure cultures of wine yeast are excreted from fruit raw mate-rial micro-organisms. Their cultural and morphological properties are described. Excreted pure cultures are used to fruit wines of corresponded names receiving. The wines technology from these kinds of raw material was chosen, production regimes and parameters were set. Received wines are corresponded on produce demands, had the height quality. This is proof of chosen tech-nology cheerful prospects.
Keywords
Cherry, aronia, pure cultures of yeast, technology of fruit wines
REFERENCES
  1. Косюра В.Т. Основы виноделия / В.Т. Косюра, Л.В. Донченко, В.Д. Надыкта. - М.: ДеЛипринт, 2004. - 440 с.
  2. Горбунов А.Б. Дикорастущие и культивируемые в Сибири ягодные и плодовые растения / А.Б. Горбунов, В.Н. Васильева, В.С. Смагин и др. - Новосибирск: Наука, Сибирское отделение, 1980. - 262 с.
  3. Плодовые культуры: Справочник / Сост. Р.П. Кудрявец. - М.: Агропромиздат, 1991. - 383 с.
  4. Ярославцев Е.И. Ягодные культуры: Справочник / Е.И. Ярославцев и др. - М.: Агропромиздат, 1988. - 236 с
  5. Химический состав российских пищевых продуктов: Справочник / Под ред. член-корр. МАИ проф. И.М. Скурихина и академика РАМН, проф. В.А. Тутельяна. - М.: ДеЛи принт, 2002. - 236 с.
  6. Помозова В.А.Технология слабоалкогольных напитков: теоретические и практические аспекты / В.А. Помозова. - Кемерово, 2002. - 152 с.
  7. Саришвили Н.Г. Новое в правилах производства плодовых вин / Н.Г. Саришвили, А.Л. Панасюк, А.Е. Линецкая // Виноград и вино России. - 1994. - № 2. - С. 8-20.
  8. ГОСТ 28616-90 Вина плодовые. Общие технические условия. Введен 11.07.1990. - М.: Изд-во стандартов, 1991. - 7 с.
How to quote?
About journal