Abstract
The influence of some principal factors on the rate and duration of apple drying has been investigated. The results of apple convection drying conducted in the experimental drying installation with the application of a heat pump and the closed circulation loop of the drying agent have been represented. The loading degree of the drying installation, the shape of apple cutting, temperature mode for the duration of apple drying have been establishedKeywords
Apples, drying of apples, convection drying, heat pump, drying installation with the application of heat pumpsREFERENCES
- Кищенко, Б.И. Сушка овощей, фруктов, мяса и рыбы / Б.И. Кищенко. - М.: ООО «Издательство АСТ»; Донецк: «Сталкер», 2004. - 143 с.
- Касьянов, Г.И. Сушка сырья и производство сухих завтраков / Г.И. Касьянов, Г.В. Семёнов, В.А. Грицких, Т.Л. Троянова. -Изд. 2-е, перераб. и доп. - М.: ИКЦ «Март», Ростов н/Д: издательский центр «Март», 2004. - 160 с.
- Колобов, С.В. Технология, товароведение и экспертиза продуктов переработки плодов и овощей: учебное пособие. - М.: Издательско-торговая корпорация «Дашко и Кº», 2006. - 156 с
- Бауэр, Е.П. Конвективная сушка с применением теплового насоса / Е.П. Бауэр, В.М. Столетов // Продукты питания и рациональное использование сырьевых ресурсов: сб. науч. работ; Кемеровский технологический институт пищевой промышленности. - Вып. 14. - Кемерово, 2007. - С. 120-122.
- Гончарова, Л.А. Сибирские яблони / Л.А. Гончарова. - Новосибирск, 2002. - 165 с.