ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

Application of texturizer in manufacture of dairy products

Abstract
Classification of disperse systems and essence of their stabilization by giving of modular stability is resulted by it. The factors influencing stabilization are described. The methodology of formation of a range reologic properties of dairy systems with use of texturizer additives is specified.
Keywords
Disperse system, stabilizers, структурообразователи, food additives, gel, stabilization
REFERENCES
  1. Зобкова З.С. Пищевые добавки и функциональные ингредиенты / З.С. Зобкова // Молочная промышленность, 2007.- № 10.- С.6-10.
  2. Захарова Л.М. Научно-практические аспекты производства функциональных продуктов из молока и злаков / Л.М. Захарова // Кемерово, 2005.- 196 с.
  3. Варфоломеева О. Пектины компании «Даниско» для молочных продуктов / О.Варфоломеева // Молочая промышленность, 2007.- № 4.- С.1.
  4. Лепилкина О.В. Реологические свойства жиров и их влияние на технологию сыра / О.В. Лепилкина // Сыроделие и маслоделие, 2008.- № 5.- С.32-33.
  5. Зобкова З.С. Особенности технологии йогурта питьевого типа / З.С. Зобкова, Т.П. Фурсова // Молочная промышленность, 2005.- № 11.- С.32-34.
  6. Захарова Л.М. Научно-практические аспекты производства функциональных продуктов из молока и злаков / Л.М. Захарова // Кемерово, 2005.- 196 с.
How to quote?
About journal