ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

Substantiation of Technological Parameters of Creamy Vegetable Spreads Manufacture Using Deodorized Rape Oil

Abstract
Technological parameter of creamy vegetable spreads manufacture such as: temperature and the method of dispersion, the rate of processing in the course of cooling and crystallization have been proved.
Keywords
Crystallization, butter formation, polymorphism, emulsification, the content of hard fat
REFERENCES
  1. Вышемирский, Ф.А. Маслоделие в России (история, состояние, перспективы). - Углич, 1998. - 590 с.
  2. Белоусов, А.П. Принцип сокристаллизации триглицеридов молочного жира и образование групп смешанных кристаллов // Труды УкрНИИмясомолпрома. - Киев, 1981. - С. 92-113.
  3. Твердохлеб, Г.В. Закономерности отвердевания молочного жира // Научно-техническая информация. Серия: Молочная промышленность. - М.: ЦНИИТЭИ мясомолпром, 1971. - Вып. 11. - С. 23-33.
  4. Терещук, Л.В. Молочно-жировые композиции: аспекты конструирования и использования: монография / Л.В. Терещук, М.С. Уманский; Кемеровский технологический институт пищевой промышленности. - Кемерово, 2006. - 209 с.
How to quote?
About journal