Abstract
The ways of potato packing into the modified gas environment and vacuum both with and without a residual moisture on the potato surface have been considered. The influence of packing ways on potato water activity in the course of storage has been investigated. Storage time of vacuum packed potato free from residual moisture and that of potato packed into modified gas environment have been established.Keywords
Potato, vacuum, modified gas environment, water activity, storage timeREFERENCES
- Литвинов, Е.В. Технология и контроль качества кулинарной продукции из картофеля, овощей и грибов / Е.В. Литвинов, А.И. Шилов и др. - М.: Пищевое производство, 2006. - 384 с.
- Рогов, И.А. Значение показателя «активность воды» в оценке сельскохозяйственного сырья: обзорная информация / И.А. Рогов, У.Ч. Чоманов, А.М. Бражников и др. - М.: АгроНИИТЭИММП, 1987. - 44 с.
- Мюих, Д. Микробиология продуктов животного происхождения / Д. Мюих, Х. Зацке, М. Шрайтер. - М.: Агропромиздат, 1985. - 216 с.