Abstract
Modes of corn grain preprocessing on the basis of a method of hydrothermal processing are developed which allow to control starch distribution among endosperm and germ fractions at the process of crushing. This will allow transferring the ethanol production technology to the perspective multiproduct scheme. Researches have been carried out to compare the two raw material samples cultivated at various environmental conditions proving versatility of the given mode.Keywords
Corn, ethanol, the HTP method, a germREFERENCES
- Андреев, Н.Р. Структура, химический состав и технологические признаки основных видов крахмалсодержащего сырья / Н.Р. Андреев, В.Г. Карпов //Хранение и переработка сельхозсырья. - 1999. - № 7. - С. 30-33.
- Козьмина, Н.П. Биохимия зерна и продуктов его переработки / Н.П. Козьмина.- М.:Колос, 1976. - 375 с.
- Лукин, Н.Д. Некоторые свойства нетрадиционных видов крахмала / Н.Д. Лукин, Н.И. Филиппова, Л.П. Носовская, В.И. Орлова //Хранение и переработка сельхозсырья. - 1997. - №2. - С. 19-21.
- Максимова, Е.М. Механические и биотехнологические способы выделения фракции некрахмальных полисахаридов зерна, перерабатываемого в этанол / Е.М. Максимова, Л.Н. Крикунова, Е.М. Мельников // Известия вузов. Пищевая технология. - 2001. - №1. - С. 34-36.
- Нечаев, А.П. Липиды зерна / А.П. Нечаев, Ж.Я. Сандлер.- М.: Колос, 1975.
- Посыпанов, Г.С. Растеневодство / Г.С. Посыпанов, В.Е. Долгодворов, Г.Е. Коренев и др. - М.: Колос, 1997.