ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

DEVELOPMENT AND EVALUATION OF BIOLOGICALLY ACTIVE ADDITIVE FOR FUNCTIONAL SUPPORT OF NERVOUS SYSTEM

Abstract
Designed are composition formulas and production technology of a plant tablet form biologically active food additive with targeted functional properties. Regulated quality indices and shelf life have been established. The functional orientation of the product has been clinically proved through its inclusion in the diet of patients suffering from vascular dystonia.
Keywords
Biologically active food additive, functional properties, evaluation, field observations
REFERENCES
  1. Политика здорового питания. Федеральный и региональный уровни / В.И. Покровский, Г.А. Романенко, В.А. Княжев, Н.Ф. Герасеменко, Г.Г. Онищенко, В.А. Тутельян, В.М. Позняковский. - Новосибирск: Сиб. унив. изд-во, 2002. - 344 с.
  2. Австриевских, А.Н. Продукты здорового питания: новые технологии, обеспечение качества, эффективность применения / А.Н. Австриевских, А.А. Вековцев, В.М. Позняковский. - Новосибирск:Сиб.унив. изд-во, 2005. - 413с.
  3. Позняковский, В.М. Биологически активные добавки / В.М. Позняковский, Ю.Г. Гурьянов, В.В. Бебенин. - Кемерово: Кузбассвузиздат, 2011. - 280 с.
  4. Методические указания: МУК 2.3.2721-98 «Определение безопасности и эффективности биологически активных добавок к пище». - М.: Минздрав России, 1999.
  5. Санитарно-эпидемиологические правила и нормы «Гигиенические требования безопасности и пищевой ценности пищевых продуктов». СанПиН 2.3.2 1078-01.
  6. Санитарно-эпидемиологические правила и нормативы: СанПиН 2.3.2.1290-03 «Гигиенические требования к организации производства и оборота биологически активных добавок к пище». - М.: Минздрав России, 2003.
How to quote?
About journal