ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

HEALTHY FOOD PRODUCT FOR THE POPULATION OF VIETNAM

Abstract
The research was carried out to define the regimes of thermal processing of model milk-vegetable bases derived from dry cow milk and a vegetable component (mung bean) from the Republic of Vietnam. The study is devoted to defining the model system power for fermentation by lactic acid microorganisms. Analytical processing of results when studying organoleptic properties, physico-chemical and microorganic indexes of soured milk-containing products allowed to determine the parameters of pasteurization regimes of the milk-vegetable bases. The results showed that introducing of the flour obtained from mung bean into milk doesn't influence the development of lactic acid bacteria and allows producing sour milk-containing product with normalized quantity of starting culture cells.
Keywords
Healthy food product, pasteurization, fermentation, milk-containing product, mung bean, lactic acid bacteria
REFERENCES
  1. Ганина, В.И. Разработка ресурсосберегающей биотехнологии молокосодержащего функционального продукта / В.И. Ганина, Е.Н. Терешина, С.В. Карпычев // Молочная промышленность. - 2011. - № 5. - С. 72.
  2. Рогов, И.А. Синбиотики в технологии продуктов питания: монография / И.А. Рогов, Е.И. Титов, В.И. Ганина, Н.В. Нефедова, Г.В. Семенов, С.И. Рогов. - М.: МГУПП, 2006. - 218 с.
  3. Итоговый материал статистической службы молочной промышленности министерства Вьетнама в период 2005-2009 гг. URL: http://www.vinacorp.vn
  4. Разведская, Л.В. Бобовые культуры: строение, химический состав, применение в консервной промышленности / Л.В. Разведская, Г.И. Касьянов. - Краснодар, 2001. - 147 с.
  5. Федеральный закон «Технический регламент на молоко и молочную продукцию» (в ред. Федерального закона от 22.07.2010 г. № 163-ФЗ).
  6. O'Neill J. Prebiotics: Health and Nutrition Benefits in Functional Foods / J. O'Neill // Cereal Foods World; St. Paul, 2007; Vol. 52, № 1. - P. 8-11.
  7. Медведева, Е.Н. Арабиногалактан - уникальный продукт из древесины лиственницы / Е.Н. Медведева, В.А. Бабкин, Л.А. Остроухова // Хвойные бореальной зоны. - 2003. - Вып. 1.
How to quote?
About journal