ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

CONTINUOUS PROCESS OF LACTOSE CRYSTALLIZATION IN CANNED MILK WITH SUGAR - PERSPECTIVES OF USING IN PRODUCTION

Abstract
This article considers two ways of introduction the seed material for provide in the flow homogeneous crystallization of lactose. The influence of hydrodynamic forces for distribution of seed material throughout volume of product, the process of crystallization and the size of crystals was investigated by using of streaming cooling-crystallizer.
Keywords
Stream crystallization of lactose, scraper plate cooler-crystallizer, temperature of mass crystallization
REFERENCES
  1. Гнездилова, А.И. Развитие научных основ кристаллизации лактозы и сахарозы в многокомпонентных водных растворах: дис. … докт. техн. наук. - Вологда, 2000. - 345 с.
  2. Голубева, Л.В. Научные и практические основы повышения хранимоспособности молочных консервов: дис. … докт. техн. наук. - Воронеж, 2002. - 318 с.
  3. Евдокимов, И.А. Сравнительный анализ показателей качества молочного сахара // Молочная пром-сть. - 1999. - № 5. - С. 32-34.
  4. Радаева, И.А. Технология молочных консервов и заменителей цельного молока: справочник / И.А. Радаева и др. - М.: Агропромиздат, 1986. - 352 с.
  5. Чекулаева, Л.В. Сгущенные молочные консервы / Л.В. Чекулаева и др. - М.: Легкая и пищевая пром-сть, 1982. - 263 с.
How to quote?
About journal