ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

PROSPECTS OF USING PUMPKIN IN THE MANUFACTURE OF MINCED MEAT PRODUCTS

Abstract
The chemical composition of three varieties of pumpkins zoned in the Primorsky Kray has been determined. The possibility of using pumpkins to optimize functional and technological properties and the chemical composition of minced meat products has been investigated. The dosage of pumpkin that increases the content of β-carotene in minced meat products to the status of a functional ingredient has been established.
Keywords
Minced meat products, pumpkin, fiber, pectin, β-carotene, functional and technological properties
REFERENCES
  1. Батурин, А.К. Питание и здоровье: проблемы XXI века / А.К. Батурин, Г.И. Мендельсон // Пищевая промышленность. - 2005. - № 5. - С. 105-107.
  2. Асланова, М.А. Функциональные продукты на мясной основе, обогащенные растительным сырьем / М.А. Асланова [и др.] // Мясная индустрия. - 2010. - № 6. - С. 45-47.
  3. Иванова, Г.В. Моделирование новых видов мясорастительных продуктов / Г.В. Иванова, О.Я. Кольман // Сибирский вестник сельскохозяйственной науки. - 2010. - № 8. - С. 105-112.
  4. Базарнова, Ю.Г. Повышение пищевой ценности мясных продуктов / Ю.Г. Базарнова, В.И. Соскин // Мясная индустрия. - 2005. - № 2. - С. 42-43.
  5. Могильный, М.П. Современные подходы к производству мясных функциональных продуктов в общественном питании / М.П. Могильный // Известия вузов. Пищевая технология. - 2008. - № 4. - С. 35-38.
  6. Применение нетрадиционного сырья в технологии мясного производства / О.А. Шалимова // Мясные технологии. - 2007. - № 5. - С. 32.
  7. Бакулина, О.Н. Каротиноиды: извлекаем пользу / О.Н. Бакулина, Т.Э. Некрасова // Пищевые ингридиенты: сырье и добавки. - 2009. - № 1. - С. 44-46.
  8. Гиро, Т.М. Функциональные мясные продукты с добавлением тыквенного порошка / Т.М. Гиро, С.В. Давыдова // Мясная индустрия. - 2007. - № 10. - С. 43-44.
How to quote?
About journal