Abstract
The methods of two temperature-time interval allow to define thermophysical characteristic with a high degree of accuracy. They are universal for thermophysical researches of various groups of materials. These methods are complex and high-speed. The article contains theoretical bases of the first buffer method of two temperature-time intervals and description of a technique of its practical realization for experimental definition the thermophysical characteristics of solidlake, liquid and loose materials.Keywords
Termophysical characteristics, thermal conductivity, temperature conductivity, thermic capacity, the method of two temperature-tame intervalsREFERENCES
- Богданов С.Н., Иванов О.П., Куприянова А.В., Холодильная техника. Свойства веществ: Справочник. -М.: Агропромиздат, 1985. - 208 с.
- Гинзбург А.С., Громов М.А., Красовская Г.И. Теплофизические свойства пищевых продуктов. - М.: Агропромиздат, 1990. - 287 с.
- Волькенштейн В.С. Скоростной метод определения теплофизических характеристик материалов. - Л.: Издательство «Энергия», 1971. - 145 с.
- Исаченко В.П., Осипова В.А., Сукомел А.С. Теплопередача. - М., Энергия, 1975.
- Беляев Н.М., Рядно А.А. Методы теории теплопроводности. Ч. 1.- М.: Высш. школа, 1982. - 327 с.