ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

The analysis of influence of pectin on law of hydrolysis of lactose in connection with manufacture of drink

Abstract
It is studied influences of pectin on laws of hydrolysis of lactose in connection with proiz-vodstvom drinks. The basic properties of pectinaceous substances are investigated. Change reac-tionary ability pectin groups is in detail shined at gel formation dairy whey. Influence active and titr is shown acidity on limiting pressure of shift in dairy whey with a various mass fraction of pectin. Influence of ions of calcium on limiting pressure of shift in dairy whey with a various mass fraction of pectin is defined.
Keywords
Dairy drink, pectin, activity, gel formation, pressure of shift
REFERENCES
  1. Алиева, Л.Р. Разработка технологии напитков из молочной сыворотки с применением хитозана: автореф. дис… канд. техн. наук: 05.18.04: защищена 20.05.03 / Алиева Людмила Руслановна. - Ставрополь, 2003. - 19 с.
  2. Антипова Л.В. Прикладная биотехнология / Л.В. Антипова, И.А. Глотова, А.И. Жаренов. - Воронеж, 2000. - 332 с.
  3. Волкова, Т.А. Газированные напитки на основе молочной сыворотки / Т.А. Волкова, Э.Ф. Кравченко // Современные технологии пищевых производств нового поколения и их реализация на предприятиях АПК: тезисы докладов научно-практической конференции.- Углич. - 2000. - С. 90-92.
  4. Липатов Н.Н. Комплексные подходы и результаты совершенствования методологии математического моделирования биологической адекватности белковых компонентов продуктов специального и детского питания / Н.Н. Липатов, Ю.Г. Сажинов, Е.И. Титов // В кн. «Научное обеспечение молочной промышленности»: Сборник научных трудов ВНИМИ. - М., 2000. - С. 25-31.
How to quote?
About journal