ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

Technology of liquid milk - plant mixtures for the ice cream

Abstract
In the article is given the characteristic of plant ingredients for the ice cream - cedar flour and the cedar oil. The influence of the regimes of pasteurization, emulsification, homogenization, ripening on the quality and the biological value of liquid creamy mixtures for the ice cream with the additives of plant origin is investigated
Keywords
Cedar flour, cedar oil, pasteurization, emulsification, homogenization
REFERENCES
  1. Арсеньева Т.П. Справочник технолога молочного производства. Технология и рецептуры. т.4. Мороженое. - СПб.: ГИОРД, 2002. С 184
  2. Арсеньева Т.П., Брусенцев А.А. Влияние массовой доли и типа жира на качество мороженого / Т.П. Арсеньева, А.А. Брусенцев // Молочная промышленность, 2000, №6. С 40
  3. Оленев Ю.А. Мороженое. - М.: Колос, 1992. С 256
  4. Оленев Ю.А. Технология и оборудование для производства мороженого. - М.: Дели, 1999. С 272.
How to quote?
About journal