ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

Technology of the blueberry powder production

Abstract
The way of blueberry food powder processing in vibratory vacuum dryer-mill by joining the process of vacuum drying and vibratory pulverizing has been offered. The experimental studies of the blueberry drying kinetics have been done. The blueberry powder testing on the presence of anthocyanins has been carried out.
Keywords
Dryer, mill, vibration, food powder, blueberry
REFERENCES
  1. 1. Патент РФ № 2064477. БИ № 21, 1996.
  2. 2. Свидетельство на полезную модель RU 14649 U1. Бюл. № 22. 10.08.2000.
  3. 3. Моргулис, М.Л. Вибрационное измельчение материалов / М.Л. Моргулис. - М.: Промстройиздат, 1957. - 105 с.
  4. 4. Иванова, Г.И. Кинетика измельчения в вибрационной сушилке-мельнице при производстве порошков из растительного сырья / Г.И. Иванова, Н.З. Дубкова, З.К. Галиакберов, Н.А. Николаев // Известия вузов. Пищевая технология. - 2002. - № 5-6. - С. 270-271.
  5. 5. Государственная фармакопея СССР. Вып. 2: Общие методы анализа. Лекарственное растительное сырье / МЗ СССР. - 11-е изд. - М.: Медицина, 1989. - 400 с.
How to quote?
About journal