ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

Investigation of water activity index of dry dairy products

Abstract
The present work is devoted to studying the water activity index in dry dairy products. The concept of water activity is described. The peculiarities and techniques of water activity determination in foodstuffs have been considered. The lay out of experimental plant is presented. The results of researches on water activity in dry cheeses and cottage cheese are given.
Keywords
Water activity, dry dairy products, equilibrium, hygroscopic humidity
REFERENCES
  1. 1. Буйлова, Л.А. Динамика активности воды / Л.А. Буйлова, Е.А. Дубова // Переработка молока. - 2009. - № 7. - С. 29.
  2. 2. Горобцова, Н.Е. К исследованию диффузии влаги во влажных материалах / Н.Е. Горобцова // Инженерно-физический журнал. - 1970. - Т. XIX. - № 1. - С. 27-33.
  3. 3. Камовников, Б.П. Вакуум-сублимационная сушка пищевых продуктов / Б.П. Камовников, Л.С. Малков, В.А. Воскобойников. - М.: Агропромиздат, 1985. - 288 с.
  4. 4. Раманаускас, Р.И. Равновесная влажность молочных продуктов / Р.И. Раманаускас. - М.: ЦНИИИТЭИ, 1969. - 32 с.
  5. 5. Рогов, И.А. Значение показателя «активность воды» в оценке сельскохозяйственного сырья: обзорная информация / И.А. Рогов, У.Ч. Чоманов, А.М. Бражников и др. - М.: АгроНИИТЭИММП, 1987. - 44 с.
How to quote?
About journal