Abstract
The article deals with the innovative development in food industry, trade and food service industry. Special attention is given to the components of innovative development: stuff training; university - enterprise partnership, infrastructure formation. The presence of innovative development components in the boundary conditions (region) and the ways of creation and development of missing ones are mentioned.Keywords
Innovation, food industry branches, university - enterprise interaction, deterrents, partnership, infrastructureREFERENCES
- 1. Политика здорового питания. Федеральный и региональный уровни. - Новосибирск: Сиб. унив. изд-во, 2002. - 344 с.
- 2. Наука в системе образования. Нормативная основа. Россия, 2004.
- 3. Собрание научно-педагогической общественности системы образования. Тематическая серия: «Наука в системе образования. Нормативная основа». - М., 2004. - 205 с.
- 4. Новоселов, С.В. Менеджмент научно-инновационной деятельности технико-технологического университета: проблемы и решения / С.В. Новоселов, Л.А. Маюрникова. - Кемерово: Кузбассвузиздат, 2007. - 199 с.
- 5. Пятковский, О.И. Аналитическая система оценки инновационного потенциала технического университета и его подразделений / О.И. Пятковский, С.В. Новоселов. - Новосибирск: Наука, 2007. - 221 с.