ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

DEVELOPMENT AND EVALUATION OF BIOLOGICALLY ACTIVE FOOD ADDITIVE RASTIVIT BASED ON PLANT RAW MATERIAL OF SOUTHERN URAL

Abstract
Designed is BAFA Rastivit- an extract of plants and fruit raw materials of the Southern Urals, resulting from hydrobarothermal treatment, enriched with vitamins and succinic acid. The per day consumption of 10 ml of Rastivit provides at least 83% of daily requirement in bioflavonoids, 20% of succinic acid and 8.8 to 100% of vitamins.
Keywords
Biologically active additive «Rastivit», fruit raw material, extract
REFERENCES
  1. Пищевые и биологически активные добавки: характеристика, применение, контроль /В.М. Позняковский, Ю.Г. Гурьянов, В.В. Бебенин. - 3-е изд., испр. и доп. - Кемерово: Кузбассвузиздат,2011. -275с.
  2. Позняковский, В.М. Биологически активные добавки в современной нутрициологии /В.М. Позняковский, Б.П. Суханов // Техника и технология пищевых производств. - 2009. - № 2. - С. 44-49.
  3. Епанчинов, А.В. Лекарственные растения Урала и Зауралья/ А.В. Епанчинов. - М.:Прометей,1990. - 192 с.
How to quote?
About journal