Abstract
the article is devoted to the problem of quality maintenance for dried high-fat canned milk of special purpose stabilized with antioxidants and kept in small packages. The data on the changes in food value and product quality in the process of prolonged storage are presented. The antioxidant effects of the additive used are calculated. On the basis of the results obtained the shelf life for dried canned milk under different temperature conditions is determined.Keywords
Dried high-fat canned milk, competitiveness of goods, antioxidants, shelf life, indices of quality, antioxidant effect, foods of special purposeREFERENCES
- Мальцев, А.Н. Биотехнологические подходы к ингибированию перекисного окисления липидов: монография / А.Н. Мальцев, Н.И. Дунченко, А.А. Коренкова. - М.: МГУПП, 2006. - 192 с.
- ТУ 49 1196-85. Сливки сухие высокожирные в желатиновых капсулах (спецназначения).
- А.с. № 1305922. Способ производства съедобных желатиновых капсул / К.С. Агиенко, А.И. Никитина, И.А. Ивкова; 22.12.1986 г.
- А.с. № 567134. Способ определения периода окисления молочного жира / В.Г. Аграментова. - Б.И. № 28, 1977 г.