ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

Perfection of technology of bakery products on a basis triticale torments with use of aromatic additives

Abstract
Possibility of use of products СО2-extraction of seeds of aromatic plants is investigated at preparation of bakery products from triticale torments. Positive influence СО2-shrots and СО2-extracts seeds of parsley, fennel, a celery and a coriander on baking properties triticale torments is shown, structure properties of the dough and quality of finished goods, thus bread gets pleasant taste and the aroma inherent in the certain aromatic additive.
Keywords
Тriticale, СО-shrots, СО-extracts, quality of bread, food value
REFERENCES
  1. 1. Возделывание и использование тритикале в Краснодарском крае [Текст] /А.А. Романенко, В.Б. Тимофеев, Л.А. Беспалова и др.; РАСХН, КНИИСХ. - Краснодар: Издательство «ЭДВИ», 2004. - 56 с.
  2. 2. Стасьева, О.Н. СО2-экстракты компании «Караван» - новый класс натуральных пищевых добавок [Текст] / О.Н. Стасьева, Н.Н. Латин, Г.И. Касьянов. - Краснодар: КНИИХП, 2005. - 324 с.
  3. 3. Пучкова, Л.П. Лабораторный практикум по технологии хлебопекарного производства [Текст]. - 4-е изд., перераб. и доп. - СПб.: ГИОРД, 2004. - 264 с.
How to quote?
About journal