Abstract
The article provides the basic requirements for the development of specialized products for the elderly, presented a combined recipe cottage cheese pasta gerodieticheskogo destination kernel pine nuts, as a prescription component. The influence of pine nuts on the quality and biological value of cottage cheese-plant massKeywords
Gerodieticheskoe food, cottage cheese, vegetable paste, pine nuts, honey bee, bioavailabilityREFERENCES
- Касьянов Г.И., Запорожский А.А., Юдина С.Б. Технология продуктов питания для людей пожилого и преклонного возраста. - М.: МарТ, 2001. - 192 с.
- Литвинова Н.А. Геронтология. - Кемерово, 1999. - 62 с.
- Петров А.Н., Григоров Ю.Г., Козловская С.Г., Ганина В.И. Геродиетические продукты функционального питания / А.Н. Петров, Ю.Г. Григоров, С.Г. Козловская, В.И. Ганина. - М.: Колос-Пресс, 2001. - 96 с.
- Касьянов Г.И. Принципы разработки продуктов для геродиетического питания / Г.И. Касьянов, А.А. Запорожский // Пищевая технология. - 1999. - № 2-3. - С. 108.
- Гаврилова Н.Б. Композиционный творожный продукт / Н.Б. Гаврилова, А.П. Каня // Молочная промышленность. - 2003. - № 8. - С. 29-30.
- Жукова П.П. Творог профилактического назначения / П.П. Жукова, Э.Г. Жукова, Н.В. Безалтынных // Молочная промышленность. - 2000. - № 12. - С. 42-43.