ISSN 2074-9414 (Print),
ISSN 2313-1748 (Online)

The analysis of influence of technology factors on law of hydrolysis of lactose in connection with manufacture of drinks

Abstract
Process of a fermentation of components of milk in connection with possibility their use in technology of dairy drinks is studied. Influences of temperature, active acidity on degree of hydrolysis of lactose are investigated, changes of carbohydrates in milk are established. The way of processing of dairy carbohydrates in connection with its use in technology of dairy drinks is chosen. It is shown that selectivity of bacteria of kind Lbm. acidophilum and Lbm. delbrueckii subsp. bulgaricum concerning assimilation of some about-styh monocarbohydrates and oligocarbohydrates, possibly, is at the bottom of tolerance fermentnyh systems.
Keywords
Lactose fermentation, dairy drink, hydrolysis, yeast, bacteria, activity, carbohydrates
REFERENCES
  1. Алиева, Л.Р. Разработка технологии напитков из молочной сыворотки с применением хитозана: автореф. дис… канд. техн. наук: 05.18.04: защищена 20.05.03 / Алиева Людмила Руслановна. - Ставрополь, 2003. - 19 с.
  2. Антипова Л.В. Прикладная биотехнология / Л.В. Антипова, И.А. Глотова, А.И. Жаренов. - Воронеж, 2000. - 332 с
  3. Волкова, Т.А. Газированные напитки на основе молочной сыворотки / Т.А. Волкова, Э.Ф. Кравченко // Современные технологии пищевых производств нового поколения и их реализация на предприятиях АПК: тезисы докладов научно-практической конференции. - Углич, 2000. - С. 90-92.
  4. Липатов Н.Н. Комплексные подходы и результаты совершенствования методологии математического моделирования биологической адекватности белковых компонентов продуктов специального и детского питания / Н.Н. Липатов, Ю.Г. Сажинов, Е.И. Титов // В кн. «Научное обеспечение молочной промышленности»: Сборник научных трудов ВНИМИ. - М., 2000. - С. 25-31.
How to quote?
About journal